perjantai 29. lokakuuta 2010

Valoa ja säilyttimiä

Okon tuleva huone toimii myös tietokoneen kotipaikkana, eikä konetta tulla siirtämään pois, sillä meillä ei ole sille muutakaan tilaa. Kone on onneksi kaunis ja vähän tilaa vievä, mutta tarvitsee kuitenkin oman pöytänsä.

Pöydän ongelma on tällä hetkellä sille kasaantuvat paperit ja pikkutavarat. Jotta huoneesta saa viihtyisän, tulee kaikki irtotavara laittaa piiloon ja sen lisäksi myös pieniltä käsiltä suojaan, sillä ei mene kauaakaan kun pikkuinen jo kurottelee pöydälle.

Huone tarvitsee myös jonkin pienemmän valon kattovalaisimen lisäksi. Minua viehättäisi tuollainen klassinen työpöydän valaisin, mutta onko sen valo liiankin kirkas. Lisäksi ainakin entisaikojen vastaavat valaisimet kuumenivat tuosta kuupasta. Ja ehkä jalan pitäisi olla pöytään ruuvattavaa mallia, niin pikkuinen ei sitä ihan heti vetäisi alas.

Olemme parhaillaan työstämässä huonetta. Olen ihan innoissani asiasta, sillä koti ei ole kokenut muutoksia viime aikoina. Kirjakaapin ja Okon sängyn päittäin vaihtamisesta se alkoi ja pian pikku-ukkelin huone alkaa näyttämään jo paljon kivemmalta, sellaiselta lapselle sopivalta omalta sopelta.

Valaisimen kuva: Finnish Design Shop
Säilyttimet: Ikea

torstai 28. lokakuuta 2010

Meillä luetaan tarjoukset tarkasti

Voi hitsi

Kävin juuri katsomassa ihanaa Mila's Daydreams -blogia pitkästä aikaa. Ikäväkseni luin, että kaiken suosion mukana oli tullut myös kääntöpuoli; kuvia oli käytetty ilman lupaa ja ilmeisesti vielä kaupallisiin tarkoituksiin! Törkeää!

Olen miettinyt usein, miten sitä tulee laitettua oman lapsen kuvia kaiken kansan kopiotavaksi, vaikka tämän blogin tapauksessa kyseessä ei ole kuin ihan tavalliset perhealbumin kuvat, joista ei ole iloa kenellekään muille kuin meille itsellemme. Ajatus kuitenkin häiritsee, mutta koska haluan blogin olevan kuvitettu, olisi blogin salaaminen ainoa vaihtoehto kuvien suojaamiseksi.

PS: Mieheni harrastaa valokuvausta vakavamminkin ja hänelle on käynyt niin, että hänen ottamansa valokuva oli varastettu ja painettu erääseen suurilevikkeiseen lehteen!

Yöasuinen pikku-ukko

City lights


Okolle tilatut String pocketit pääsivät seinälle viime sunnuntaina, vaikka seinää ei ole vielä maalattukaan uuteen uskoon. Helppohan nuo on sitten ruuvata irti, kunhan päätämme seinän värin. Ylähyllylle Okko sai kaupunkinäkymän; siinä on New Yorkia ja vähän Berliiniä sekaisin. Nuo palikat ovat Mujilta ja skyline-kortti häälahjastamme, joka muuten sekin taitaa olla Mujin valikoimista.

Laitoimme hyllyt kiinni toisiinsa (tai siis isi laittoi ja äiti ohjaili, heh), joten meille jäi yksi päätytikapuu yli. Se on kuitenkin ihan positiivinen juttu, sillä voihan olla, että myöhemmin hyllyt halutaankin erottaa.

tiistai 26. lokakuuta 2010

Mahtiniksi

Niksi-Pirkassa oli aivan mahtava vinkki, jota itse kokeilleena suosittelen kaikille vaippaikäisten vanhemmille: vaipparoskikseen kannattaa tiputtaa käytetty suodatinpussi kahvinporoineen; se imee hajut. Ja niin se myös tekee!

PS: Oma urani nikseilijänä ei ole edennyt; en ole saanut palautetta tehtailemistani nikseistä. Ehkä siellä on ruuhkaa tai sitten ne niksit vaan olivat huonoja.

maanantai 25. lokakuuta 2010

Maanantaisunnuntai 24. lokakuuta 2010

Puolivuotias


Okko täyttää tänään puoli vuotta! Juhlaviikonloppua on vietetty mummin ja ukin seurassa. Isi otti nämä kuvat eilen kun joimme päiväkahveja uinnin jälkeen. Okkokin istui kahvipöydässä kirahvia järsimässä.

PS: Okko teki eilen ensimmäiset sukelluksensa vauvauinnissa!

keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Rymsteerausta


Tilasimme keväällä tuon kirjakaapin sillä ajatuksella, että se siirretään jossain vaiheessa makkariin ja Okon sänky menee hänelle varattuun huoneeseen. Okon isovanhemmat ovat tulossa kylään viikonlopuksi ja sen innoittamana päätimme jo kokeilla tuota järjestelyä. Menemme sitten itse Okon kanssa Okon huoneeseen ja Okko voi kokeilla omassa huoneessa ja sängyssään nukkumista kun vanhemmat ovat kuitenkin lähellä.

Tähän saakka meillä on nukuttu perhepedissä paria ajanjaksoa lukuunottamatta ja olemme tykänneet siitä, mutta nyt taitaa olla korkea aika alkaa totuttamaan Okkoa omaan sänkyynsä, mikäli meinaa. Okkohan kyllä nukkuisi omassa sängyssään - äiti ja isi sen sijaan ovat itse halunneet Okon viereensä. On se vaan niin kiva herätä aamulla toisen suloinen nassu edessään. (Toim. huom. isihän lähtee arkisin niin aikaisin töihin, ettei hänen suloista nassuaan näy kun meidän muiden heräämisaika koittaa)

Okon huoneen järjestelyt ovat vielä pahasti kesken. Kaikenlaista ylimääräistä tavaraa pitäisi kierrättää ennen kuin huonetta voi lapsen huoneeksi kutsua. Mutta meillä on nyt hyvä alku asiaan. Ja Okko harjoittelee omassa huoneessaan nukkumista ainakin nyt päivisin.

Minimuotoista askarteluaAskartelin pari korttia ihan tarpeeseen. Olen viime aikoina hyödyntänyt hankkimiani kuvioleikkureita, varsinkin sitä kukan mallista, mutta niistä korteista en ole ottanut yhtään kuvaa. Kuvioleikkureilla on kyllä todella helppo saada kivaa jälkeä.

Innostuin äskettäin origameista ja Naku antoi minulle linkin ohjesivustolle. Itse asiassa huomasinkin juuri, että Naku oli tehnyt postauksen aiheesta.

Lahjakas


Okko on taas viime päivinä esitellyt musikaalista, sekä liikunnallista puoltaan. Hoitotasolle viedessä Okko aloittaa aivan hervottoman polkemisen ja laulun. Okon hoitoalustalaulut eivät vaan ole sitä hiljaista hyrinää, mitä vaunuissa pidetään, vaan ihan kunnon meteliä. Ja se jalkojen polkeminen, se on todella hassua ja äidin vatsa saa siitä osansa. Ukkeli itse asiassa taitaa vain innostua, jos jalat osuvat johonkin. Eilen Okko ja isi katsoivat maastopyörävideota tietsikalta ja sama innostunut laulanta alkoi myös sen aikana.

PS: Voi ei, eilinen hartioiden kiristyminen ei sitten riittänyt, vaan aloin alkuillasta olemaan myös tosi väsynyt. Sitten kipeytyi kurkku. Nokkakin vuotaa. Puuh. Piti perua tälle päivälle varattu kahvittelu kavereiden ja heidän vauvojensa kanssa.  Toivottavasti saan pidettyä Okon erossa mahdollisesta taudista. Ja toivottavasti tämä ei tästä pahene.

Kunhan mietiskelen

tiistai 19. lokakuuta 2010

Auts!

Auh, tämän mamman taitaa olla korkea aika lähteä elämänsä ensimmäiseen hierontaan. Nyt taas kiristää hartioita siihen malliin, kuin joku tökkisi jollain kuumalla ja terävällä. Ja välillä meinaa ihan puutua. Lauantaista alkaen oli myös kolmen päivän päänsärky. Naapuri antoi hierojansa yhteystiedot - saas nähdä, kuinka nopeasti saan itseeni vauhtia sen asian suhteen.

perjantai 15. lokakuuta 2010

Perjantain touhuja


Tänään seikkailimme Okon kanssa Espoon maisemissa. Junailu ja bussilla köröttely menivät hyvin;  matalalattiabusseilla on itse asiassa paljon kivempi mennä kuin korkealattiajunilla, joissa olemme aina vieraan avun varassa. Matalalattiabussiin on helppo mennä vaunujen kanssa ja koska olimme liikenteessä puolilta päivin, ei bussissa ollut edes tungosta. Varsin mukavaa siis. Juna-avusta vielä sen verran, että konnari ei tälläkään kertaa tullut apuun, vaikka jäimme Okon kanssa seisomaan junan oven eteen ja laituri oli jo muuten tyhjä. Joku kanssamatkustaja kääntyi sitten kannoillaan ja tuli meitä auttamaan.

Kylään menimme tänään tuollaisen tuliaiskassin kanssa. Ehtaa kierrätyskamaa tuo pussi - vain koristeet on lisätty. Jo alkaa pussikokoelma kutistumaan, heh. Pyykkipoika oli tarkoitus maalata mustaksi, mutta spraymaalaus ei houkuttanut eilen pimeällä ja kylmällä pihalla ja siveltimellä tehty maalaus ei täyttänyt laatuvaatimuksia. Täytynee pitää pienet maalaustalkoot tässä lähiaikoina, sillä sää tuskin muuttuu enää paremmaksikaan. Meinasin nimittäin käyttää pyykkipoikia joululahjapakkauksiin. Nuo Sini-jumbopyykkärit ovat varsin sieviä ja maksoivat 1€/20kpl.

PS: Isi leipoi tänään pullaa ja huomenna on taas vauvauintia! Niin ja viikonlopun aikana meinasimme hieman rymsteerata. Mukavaa!

torstai 14. lokakuuta 2010

Matkailu avartaa

Huomenna me tehdään Okon kanssa taas uusi aluevaltaus: me niin sanotusti otetaan Espoon bussit haltuun, kunhan ensin körötellään junalla pikku pätkä. Jokerilinja, täältä tullaan! Kai sielläkin sai matkustaa ilmaiseksi? Matka käy työkaverin ja hänen pikkuisensa luokse.

Pussinhimoinen ihminen

Minulla on kummallinen himo hienoihin ostoskasseihin - tässä on esillä vain osa, tosin suurin osa, kokoelmastani. Osa noista on jo lähemmäksi kymmenen vuotta vanhoja, enkä raaski heittää niitä pois. Ja toisaalta, miksipä heittäisin, sillä ostoskassit ovat pakkausten ohella hienoa käyttötaidetta.

Mutta päätin nyt kuitenkin, että osa joutuu lähtemään paperinkeräyskassiksi, kun ei nuo kaikki säästetyt ihan eliittiä ole ja osa joutuu muihin tehtäviin. Aiemmassa kodissamme oli seinällä koukkuja, joihin noita kasseja pystyi ripustamaan säilyttimiksi. Tässä kodissa ei ole, enkä kyllä taida laittaakaan. Mutta jotenkin noita voisi laittaa esille, sillä ei niistä kauheasti ole iloa matkalaukussa säilytettyinä.

PS: Ärsyttävää, kuinka tuo työkalu aina leikkaa hieman isojen kuvien oikeaa reunaa.