tiistai 31. tammikuuta 2012

Kylmää

Näkymä keittiön ikkunasta. Kaunista, mutta kylmää / View from our kitchen window

Luukku

Se oli noin kun tulin paikalle / It was like that when I arrived

maanantai 30. tammikuuta 2012

Oh Tex!


Okko sai tänään mahtavaa postia. Upea Maya Luonteenlaatuinen-blogista (klikatkaahan jo!) teki Tex Willer -paidan alusta alkaen itse! Ihan mahtavaa! Okko on lupautunut kertomaan tuntemuksiaan paidan käytöstä - veikkaanpa, että muut lapset tulevat kateudesta ihan vihreiksi kun Okko tepastelee tuo päällä tarhaan!

Kiitos, kiitos Maya! Palaan asiaan illemmalla sähköpostin merkeissä ja Okko myös sovittaa paitaa kun enimmät räät on pesty nassusta, tsih! On nämä blogit kyllä hauskoja siinäkin mielessä, että tällaisia hauskoja yhteyksiä syntyy ennestään tuntemattomiin ihmisiin!

Lovely Maya from blog Luonteenlaatuinen made this shirt to Okko! Isn't it wonderful?! Blogs are so much fun also in that sense that you get connection to these wonderful people you didn't know before.

LelulaatikkoOtimme Okon uuden sängyn mukaan myös lelulaatikon. Se on ollut oikein hyvä hankinta, sillä tuntuu siltä, ettei lelulaatikoita voi koskaan olla liikaa. Okkokin tykkää.

We got this toy box  from the same series as Okko's new bed and it is just great. It goes nicely under the bed and hides a lot of stuff.

lauantai 28. tammikuuta 2012

Lauantaita!Okko parka tuli kipeäksi viime yönä; kuume nousi, nenä alkoi vuotamaan ja kurkkukin taitaa olla kipeänä. Yskäkin vaivaa ja kerran yökkäiltiinkin. Pikkuinen on ollut melko vetelä koko päivän, mutta illalla Okko virkosi ihan silmissä ja kuume laski hetkessä, kun annoimme lääkettä. Okko sai kyllä lääkettä päivälläkin, mutta se lääketyyppi ei sitten vaikuttanut noin tehokkaasti.

Nyt kun kuume on laskenut, alkoi Okko taas kiinnostumaan leikeistä. Äsken kuuntelimme myös M.A. Nummista - tuli taas mieleen kun Okko piti maurianteromaista ääntä. Tsih. Okko kuunteli vakavana ja hytkyi mukana.

Okko got sick last night. Luckily medicine lowered his temperature and he got interested in playing. Otherwise he has been sleeping quite a lot today.

Muki


Mummi toi Okolle ihanan emalimukin. Kesti viikon verran nyplätä siitä tahmean hälyttimen jämät pois - nykyään niitä hälyttimiä on kyllä joka paikassa, jopa suklaapatukoissa, ainakin meidän lähikaupassa. Sain loput liimat irti klassisella konstilla: liimasin tahmeaa teippiä liimojen päälle, hankasin kunnolla kiinni ja repäisin. Aika monen toiston jälkeen loptkin liimanrippeet irtosivat. Nyt Okko pääsee käyttämään mukiaan - on sitä jo mallailtukin.

My mother brought this nice mug to Okko. It had a very annoying sticky alarm glued to the bottom and it took me a week to get it off. The rest of the glue was removed using a good old trick: I placed sticky tape on the glue and ripped. That had to be repeated several times. Now Okko gets to use it.

IT-tuki

IT-tuelle oli taas tarvetta / The IT service desk was needed

perjantai 27. tammikuuta 2012

Paleleva urpo odottaa kevättä


Okon päiväkotiryhmä on ollut lähes tyhjä jo yli viikon ajan. Ryhmässä on levinnyt vatsatauti, joka kaikeksi onneksi on ainakin toistaiseksi ollut tarttumatta Okkoon. Voihan se olla, että vastustuskykyä on jo tullut, kun koko syksy meni sairastellessa, mutta saattaahan se tauti vielä tullakin. Tänään lapsia oli ryhmässä neljä ja tätejä paikalla normaali määrä, joten pienokaiset ovat saaneet oikein erityishuomiota.

Isimies on saanut uuden ystävän. Okon tarharyhmän pienin, 11kk ikäinen, haluaa aina meidän isin syliin ja oli yhtenäkin päivänä pistänyt itkuksi kun oli joutunut pois kun Okkoa oli alettu pukemaan. Joten isimies sylittelee toistakin poikaa aina Okkoa hakiessaan. Hih, söpöä. Tänään toinen poika oli silittänyt Okkoa samalla kun oli istunut meidän perheen isin sylissä.

Tarhan jälkeen Okko ja isi olivat menneet pulkkamäkeen, kuten monena päivänä. Olen vienyt Okkoa pulkalla tarhaan tällä viikolla ja Okko on sitten laskenut sillä samalla pulkalla mäkeä. Tänään Okko oli laskenut ihan itse, kun Stigalla tarvitaan aina ohjaaja mukaan.

Samaan aikaan kun perheen miehet nauttivat lumileikeistä, palelin bussipysäkillä. Yritin miettiä kaikkea lämmintä, kuten saunaa (tosin ei perhesaunaa, sillä eräs, nimiä mainitsematta, ei nykyisin viitsi istua saunassa rauhassa ja ovi on jatkuvasti auki), mutta ei paljoa lämmittänyt, vaan seisoin ihan urpon näköisenä hartiat korvissa. Päätin, että ensi viikolla en ole paleleva urpo, vaan laitan toppahousut ja -takin - tosin sitten pitää ottaa vaihtovaatteet mukaan. Vanha villakangastakki ei tunnu riittävältä, kun siellä meren äärellä tuulee aina ja joudun odottelemaan bussia mennen tullen. Niin ja muuten, päätin, etten taidakaan lähteä etsimään uutta talvitakkia alesta, mennään näillä kun kevätkin on ihan just. Ollaan urpon näköisiä edelleen.

Okko's kindergarten group has been lacking kids lately as everyone seems to get sick. Today there were only four children and they must have been getting a lot of attention. My husband has gotten a new friend from Okko's group. This 11-month-old baby boy is always seeking his attention and so my husband has to boys in his arms when he gets there. Cute.


I've been freezing lately as my work place is close to the sea and it's always so windy when I'm waiting for the buss. I decided I'll put some hc winter clothing on next week - I'll just need to get them changed at work.

torstai 26. tammikuuta 2012

Papua

Isimies tilasi kahvia. Meillä on juotu papukahvia jo vuosikausia ja kokeiltu moniakin merkkejä. Nämä tulivat Englannista saakka, mutta eivät olleet sen kalliimpia kuin Suomestakaan ostetut.

Kutsun valmiiksi jauhettua kahvia hiljaiseksi kahviksi. Okko onneksi on tottunut äänekkääseen kahviin, kun on sitä myllyn ääntä kuunnellut jo vatsastakin. Vaan mitähän naapurit miettivät, kun myllyn ääni kuulunee kerrostalossa hieman muillekin.

My husband ordered some coffee beans from England. He got different blends and we'll now have some tastings. We've been using a grinder of our own for years. There's a big difference in taste.

Synttärit


Snoopy-herätyskello on jo vanha. Sillä on tänään synttärit, ihan kuten meidän kodillakin. Snoopyn sain 23 vuotta sitten ja omaan kotiin muutimme viisi vuotta sitten. En minä sitä kelloa niin rakkaana pidä, että muistelisin sen ostopäivämäärää - siinä vaan sattui olemaan takuulappu pohjassa, kunnes Okko söi sen.

Snoopy oli silloin niin ihku, oijoi. Kello oli opiskeluvuosieni jälkeen lapsuudenkodissani - miksi lie sinne sen hylkäsin, ehkä sen epäajankohtaisen teeman vuoksi (hei Snoopyhän on aina ihku), mutta pyysin äitiä tuomaan sen kun Okko syntyi. Ajattelin kellottaa sillä syöttövälejä. Ja kyllähän sitä tuli kytättyäkin silloin. Viime aikoina Okko on runnellut kelloa ja tykännyt kuunnella sen piippausta. Löysyin kellon tässä kunnossa sängyn alta - ei piippaile enää.

Ja Snoopyhän sitten lausutaan, kuten kirjoitetaan. Mulla oli vaikka mitä Snoopy-rekvisiittaa.

This Snoopy clock is 23 years old and we moved into our home five years ago. Celebration today, haha. I used to love Snoopy as a child, I had all kinds of Snoopy items. Okko loved this clock as well and broke the alarm. Well, anyway it's not a very pretty item.

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Elämä on hurjaa, sanoi entinen tipu


Se on niin, että meidän Okko ei tipuista välitä. On nimittäin tuo Tipusen päivä kokenut sen verran vahinkoja. Teoriaa tukee se, että eilen selkäni käännettyä Okko hajotti puluvalaisimen pidikkeen. Palasina oli, se ehkä turhan kepoisasti tehty pyykkipojan ketale. Pitänee kirjoittaa kirje valmistajalle ja pyytää uutta tai sitten tavallinen pyykkipoika joutuu muokattavaksi ja pulun varaosaksi. En sitten tiedä, kestääkö se pulu siinä paikoillaan, vai pitääkä se sijoittaa jonnekin aikuismaisempaan tilaan ja hankitaanko Okolle jokin toinen pikkuvalaisin.

Muuten, tämä oli tuhannes julkaisemani teksti! Huh! Minunkin joutavat pulinani ovat täyttäneet nettiä jo ihan liikaa. Ehkäpä pieni arvonta olisi paikallaan, ihan juhlan kunniaksi.

Okko has torn this book into pieces. And yesterday he broke a piece of the pigeon light. We need to repair it, luckily it was only that clothes peg that got broken. By the way, this was my 1000th text. Oh dear, I've really done my part filling the net with unnecessary content. But still, I think this would be a good time for a small lottery.

Arkistoiden kätköistä


Selasin äsken Lightroomia ja se on täynnä ihania kuvia, joita en edes muistanutkaan. Katsokaas, kun meidän pikkuisella ei ole edes tukkaa tuossa kuvassa. Tuo pyjama tosin on edelleen käytössä, kun onneksi vaatteet eivät nykyisin jää pieneksi niin nopeasti.

I found this photo when going through the Lightroom archives. We have thousands of photos there and at least I cannot remember them all.

Paheellista evästä


Söin tänään lounaaksi hampurilaisen ja lohkoperunoita. Ja se oli hyvää. Syön lounasta aina työpaikan ruokalassa ja olen pysynyt yleensä terveellisellä linjalla, mutta tänään pistin elämän risaiseksi ja vastasin hampurilaisen kutsuun - ei näillä pakkasilla tehnyt salaattiakaan mieli. Tsih. Iloa himmensi hieman samassa pöydässä istunut kollega, joka hieman leikkisään sävyyn paheksui valintaani, varsinkin kun otin vielä jälkkäriä, jota en myöskään yleensä ota. Ruokailun lomassa sain myös kuulla, ettei halu viettää iltoja lapsen kanssa ole mikään syy olla menemättä kuntosalille. No juu, tänäänkin olin kotona vasta puoli seitsemän jälkeen. Onneksi minulle tulee edes hyötyliikuntaa kun työ- ja tarhamatkoilla tulee kävelyä noin 45 minuutin edestä. Vaikka vähänhän se on, kun ennen tuli kuntoiltua ihan oikeasti. Olemme kaiken lisäksi isimiehen kanssa jollain kevennyslinjalla ja heti vastasin houkutukseen.

Muuten, olen vakaasti sitä mieltä, että jos syö jotain noin paheellista, on se parasta olla todella hyvää. Onneksi oli.

I was very decadent today and chose a hamburger for lunch. I usually select something healthy from the cafeteria, but today I wanted something else. It was very good, but my colleague disapproved. Haha.

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Viikari

Juuri näin sen kuuluu mennä / This is the right style

Vaaliviikonloppu


Meillä on vietetty vaaliviikonloppua mummin seurassa, joka lähti iltapäivällä takaisin kohti Savoa. Viikonlopun aikana on äänestämisen lisäksi ehditty nauttia isimiehen herkkuruoista, laskea Stigalla ja käyty vähän shoppailemassakin. Katsos, vaikka vaatekaupat eivät jaksa houkutella hirveästi nykyään, kyllä minäkin alennuksista innostun. Ei ne vaatekaupat muuten ahdista, mutta Okon kanssa tulee aina kiire ja jätän omien vaatteiden katselemisen aina kesken. Kävimmekin nyt vain muutamassa paikallisessa puljussa pyörimässä, eikä kukaan hermostunut - mitä nyt Okko hieman innoissaan repäisi mainosjulisteen seinältä ja kaatoi golfbägin urheilukaupassa.

Ostin urheilukaupan loppuunmyynnistä Helly Hansenin kuoritakin kevättä ajatellen, Haltin talvihanskat ja Davidin paidan, kaikki puoleen hintaan. KappAhlilita löysin kauniisti laskeutuvan juhlajakun -75% alennuksella. Noita minäkin jo kutsun alennuksiksi. Ilon kruunasi vielä se, kun ostin Okolle pari aluslakanaa uuteen sänkyyn - pinnasängyn aluslakanat jäivätkin jo pieniksi ja sain nekin puoleen hintaan. Puhkuin tyytyväisyyttä, vaikka seuraavaan hengenvetoon totesin, että vielä halvemmaksi olisi tullut jos ei oltaisi menty ollenkaan.

PS: Äsken Okko tuli isin luo maiskutellen. Isimies kysyi, mitä hänellä on suussa. Okko vastasi "kakka". Haha.

It's presidential election weekend here in Finland. Exciting! My mother was visiting us during the weekend and we did all kinds of nice things, like shopping, eating good food my husband made and also had fun outside. It's very snowy in here and the children love it! Yesterday's shopping was good as I got a lot of nice things with big discount. Okko was a bit too excited at a sporting goods shop and tore down one ad from the wall and pushed over a golf bag. Funny.

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

EtäpäiväKuinka moni tunnustaa syövänsä huonosti etäpäivinä? Itse olen elänyt tänään parilla palalla ruisleipää, suurella määrällä kahvia ja yhdellä todella pahalla nuudeliannoksella. Olisipa ihana saada ruokaa. Niin ja menihän se varasulakekin.


I was working remotely from home today. I never eat well when I'm working from home and today it was mainly coffee and one very bad portion of noodles.

Käytävä


Meidän käytävä on ihana kaiken sen jouluähkyn jälkeen. Linnut saavat olla nyt ihan paljaina.

I really like the bare birds after all the Christmas decorations. They can be like that for now.

tiistai 17. tammikuuta 2012

tiistai


Mieleen tulee jatkuvasti mainoslause "avaa ovi kevääseen, hae kimppu tulppaaneita". Ehkä pitäisi, kevättä on jo ikävä. Tänään on kuitenkin satanut lisää lunta.

I miss springtime. But right now we are getting more snow and the temperature is minus something.

maanantai 16. tammikuuta 2012

Herkkuja


Minun on tehnyt mieli erilaisia tahnoja ja ruissipsejä siitä lähtien, kun kävimme työporukan kanssa Shanghai Cowboyssa syömässä. En tiedä, mistä paikan nachot oli tehty, mutta eivät ne ainakaan  tavallisia maissilastuja olleet. Mietin, miten saisin samanlaisia kotona ja ostin paketin ruistaikinaa. Myöhemmin isimies teki sitä myös itse. Ruistaikinasta kaulitsemalla ja uunissa öljyn, sekä sormisuolan kanssa paistamalla lastuista tuli erityisen hyviä. Tahnojakin tehtiin, mies teki nekin, ja erityisesti munakoisokaviaari oli mahtavaa, mutta ei tuo hummuskaan jäänyt huonommaksi.


I've had a craving for nachos and salsa ever since I got these especially good ones in a restaurant. The nachos were not the ordinary ones made of corn; they were darker and we created our own version of rye dough. Those were very tasty. And my husband, who does the cooking, also made some very good hummus and aubergine caviar.

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Auto ajaa!

Tänään Okko kantoi minulle pyykkejä koneesta kun olin niitä levittelemässä ja sanoi joka kerta "kiitti!". Muuten meillä kuuluu joka välissä "auto ajaa". Välillä katsomme autoja ikkunastakin ja tänään istuimme koko perhe pimeässä ja katsoimme ohiajavia autoja. Okko teki sitten klassiset; meni pitämään valoshowta kun istuimme siinä isimiehen kanssa rivissä sängyn reunalla. Hah, näytti varmaan mielenkiintoiselle, jos joku naapuri sattui näkemään.


Okko's favourite phrase is "auto ajaa", which means "car is driving". He says that all the time and often he watches cars from the bedroom window. Today when I was hanging the laundry he brought the wet clothes to me and said "kiitti", "thanks". Might not sound that interesting but to us parents those moments are priceless.

Kerrassaan ihana sänky


Okon uusi sänky on ihana. Okko on nukkunut siinä aika hienosti; eka yö ja viime yö menivät suorastaan loistavasti ja muut yöt siinä välillä ihan hyvin. Päivällä olen käyttänyt sitä itsekin lukupaikkana - heh, olen aina unelmoinut tuollaisesta lukunurkkauksesta, ja Okko on nukkunut siinä päiväunet. Sängyssä on myös se loistava puoli, että siihen mahtuu hyvin lapsen viereen; viime yönä heräsin kuola poskella joskus klo 03 jälkeen kun olin mennyt nukuttamaan Okkoa uudelleen hänen herättyä itkemään.

Ostimme sänkyyn myös turvalaidan sen enempää miettimättä. Se oli ihan turha ostos, sillä laita on niin pitkä, että peittäisi tuon sängyn reunan kokonaan kun sänky on minimimitassaan ja sittenhän Okko ei pääsisi kulkemaan itse sänkyyn ja pois. Eikä siihen pääsisi itse sitten viereen. Jos jotakuta kiinnostaa se Unipuu-turvalaita, kannattaa ottaa yhteyttä. Myymme sen halvemmalla, mitä maksoimme itse. Koska Okolla ei ole turvalaitaa, on sängyn vieressä tuo talja, ihan kaiken varalta. Hyvin ukkeli on sängyssään pysynyt, ainakin toistaiseksi.


We just love Okko's new bed. Even I fit in and I've actually used it as a daybed for reading. Last night I woke up in the bed; I had fallen asleep when I went to check Okko when he started to cry.


Hei ihan pakko tanssii


Okosta on kehkeytynyt oikea tanssipoika. Ihan aina kun jotain musiikkia laitetaan päälle, oli se sitten Spotifystä, Okon kosketinsoittimesta tai soivasta autosta, alkaa Okko hytkymään.

Tänään Okko tanssi Ellan ja Aleksin tahtiin ja vakavoitui välillä kuuntelemaan musiikkia ihan tosissaan. Aiemmin noista lastenlevyistä ollaan kuunneltu lähinnä vain Ipanapaa, mutta Ellalla ja Aleksillakin oli ihan hauskoja oivalluksia - nauroin Ronnie James Biojäteastialle ja Varis Hiltonille.


Okko has started to dance. Everytime he hears music he has to start dancing. We listen to all kinds of music and of course also play children's music to Okko. We have this great series of children's music in Finland called Ipanapa, which has gathered well-known Finnish artists to perform very cleverly made tunes. We just love that and today we also listened to Ella and Aleksi, which is children's music made by children, but also featuring some well-known artists. And Okko danced.

lauantai 14. tammikuuta 2012

Henkkamaukkaa


Tein pienen tilauksen henkkamaukalle. Tokihan siellä olisi voinut mennä käymäänkin, mutta käynnit Helsingin keskustassa osoittautuvat aina kalliiksi reissuiksi, heh. Tilasin muun muassa lintupyyhkeen kylppärin lattialle, kangaskoreja ja pari tyynyliinaa. H&M Home on kyllä suosikki; kauniita ja hyvälaatuisia tuotteita hyvään hintaan.


I ordered some stuff from H&M Home. We could have gone to the actual shop as there is one in the Helsinki city center which is not far away from us, but it always gets so expensive when going to there as all the shops are so alluring. I really like the H&M Home products; they're stylish, good quality and inexpensive.

torstai 12. tammikuuta 2012

Uusi sänky


Okko nukkui viime yönä uudessa sängyssään. Yö meni paremmin kuin pitkiin aikoihin; Okko heräsi vain kerran ja sain nukutettua hänet takaisin sänkyynsä. Ihan mahtavaa! Tuo kerran herääminen on meidän viime kuukausien öihin verrattuna luksusta; kaikki sairastelut ja muut ovat tehneet öistä välillä suorastaan kamalia, eikä yhtenäkään yönä olla oltu ilman heräilyjä. Nyt toiveet ovat korkealla, että uusi sänky inspiroisi Okkoa nukkumaan levollisesti.

Okko innostui sängystään jo kokoomisvaiheessa, eikä malttanut pysyä poissa sen päältä. Sänky laitettiin vanhan tilalle ja nuo yläpuolella olevat hyllyt ovatkin itse asiassa ihan hyvällä korkeudella, sillä Okko ei yllä niihin. Pulu-valaisin, tuo sädekehän pahasti ympärilleen saanut muovinen lintu, sen sijaan ehkä voisi olla alempana; se kun on asemoitu pinnasängyn mukaan. Mutta katsellaan nyt, hyvä miettiä hetki noiden sijoittelua kun sänkykin on nyt paikoillaan. Ja seinänkin väri on edelleen mietinnässä.


Okko's new bed arrived yesterday and the first night went very well. I was so happy in the morning! He hasn't slept well for a long time and last night was a warmly welcomed exception to the sleeping habits. Hopefully he'll now remember how to sleep through the whole night as he was such a good sleeper for almost a year before he started to wake up several times a night. That started in June. The wall has a very bright colour still and we're thinking what to do with it. Also the shelves and the pigeon light have been arranged the baby bed in mind and now we might need to change their position. Well, maybe not for the the shelves but at least for the light.

Isä, poika ja autovideo

The father, the son and a car video.

Blondi

Mistä tunnistaa blondin? Noh, tänään otin screen shotteja applikaatioista, joissa on nappuloita. Sitten Photoshopin kanssa näprätessäni ärisin, miksi kone ei toimi, vaikka kuinka klikkailen. Joo, no eihän ne nappien kuvat ehkä anna mitään tulosta. Tuo on kyllä niin klassinen moka, johon sorrun usein.

Tässä päivänä eräänä hölmöilin kaupassa. Luin hyllyn reunasta "Omena Ridiculous" ja mietin, että onpa erikoinen lajike. Luin sitten uudelleen - sehän olikin "Omena Red Delicious". Sitten kassalle päästyäni mietin, miten pakkaisin kaikki painavat tavarat. Päädyin siihen, että laitan olkakassiin litran siniset maidot, kun ne painavat enemmän ja kannan käsissäni ne litran rasvattomat, ne kevyet. Eheheh.

Muuten, on hauskaa olla töissä firmassa, jossa on työntekijöitä ympäri maailman; aina keksii keskustelunaiheita, kun alkaa tenttaamaan työkavereita milloin mistäkin. Tänään ristituleen joutui islantilainen, jonka varalle olin kehitellyt kysymysliutaa jo jonkin aikaa. Raukka erehtyi minun seuraan lounaalle ja joutui antamaan kokonaisvaltaisen selostuksen heidän sukunimistään. Hyvin se sen kesti.


I've been a bit of a blond, again. Today I tried to click the buttons of screen shots I took and was so angry when I thought my computer got stuck. Well, of course the pictures of buttons won't work the same way as actual buttons. And the other day at supermarket I was misreading the labels of apples, thinking that "Ridiculous" is an apple brand. Yep, these things happen to me, I'm blond.

It's fun to work in a company that has employees from all over the world. There are always topics for discussion and today I got the well awaited chance to ask all the questions I had been thinking of from an Icelandic colleague. He took it well and answered all my questions, even though I had quite a lot of them concerning the surname policy.

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

keskiviikko

Tämä aamu meni niin hienosti, ettei kenellekään jäänyt paha mieli; Okko meni tarhassa leikkimään autoilla ja vilkutti kun lähdin. Ainoa miinus tässä aamussa oli vesisade, joka taas vaihteeksi kasteli töihin tullessa.

Tänä iltana meillä on luvassa Okon huoneen rymsteerausta. Uusi sänky saapui ja muutamme huoneen järjestystä. Jännää. Niin ja minnekähän sen vanhan sängyn saa - varasto nimittäin pullistelee jo ennestään.

This morning was good; Okko went to play when we arrived at the kindergarten and didn't cry when I left so the chrisis is now over. Oh and this evening we have something fun to do as Okko's new bed has arrived and we'll need to arrange the room. Having the new bed is great but I was just wondering how we'll be able to fit the old bed into our warehouse. Ouch.

tiistai 10. tammikuuta 2012

Shake it, shake it babe!

DJ Okko sheikkaa / DJ Okko is shaking it

Uusien paitojen viikko


Okolla on menossa uusien paitojen viikko; joululahjaksi ja muuten vaan hankitut ja saadut paidat on otettu käyttöön. Hassua, mutta melkein kaikki paidat ovat kokoa 98 ja silti jo ihan passeleita, vaikka pikkuinen on vielä alle 90cm pitkä; näin talvella onkin hyvä, että paidan helmassa on hieman enemmän pituutta.

Tämä aamu lähti hieman nihkeästi ja ihan liian kiireellä käyntiin. Oma vikanihan se on, jos meille tulee aamulla kiire ja ymmärtäähän sen, että pikkuinen haluaa leikkiä aamuisinkin. Olemme yleensä ottaneet aikaa aamuleikeillekin, mutta tänään ei ehtinyt. Lähteminen kärjistyi vaatetaisteluun, jota edelsi radio-ohjattavan riisto lapsen kädestä. Alakerrassakin piti vielä hieman kitistä - äiti lapselle, ei toisinpäin, valitettavasti, mutta matka tarhaan sentään sujui hyvin. Tarhalla Okko olisi halunnut vain halia äitiä ja eronhetkellä tuli itku. Meinasi äitiäkin alkaa itkettämään lähtiessä kun pikkuinen jäi tarhaan perään huutaen ja harmitti se aikaisempi kitiseminenkin, mutta ei auttanut, bussille oli ehdittävä.

Hyvin se Okon päivä oli tänäänkin mennyt ja eiköhän se tarha-aamujen rutiini taas muistu viikon loppuun mennessä, eikä tarvitse itkeä aamulla perään. Äidillä sen sijaan on aina Okkoa ikävä työpäivän aikana.


Okko is having a week of new shirts as we took the Christmas presents and other new shirts into use. Funny thing is that he's not even 90cm tall, but almost all of the new shirts are size 98.

This morning we had some difficulties going to the kindergarten. My fault that we were in hurry and the little one would have wanted to play. When I left him in the kindergarten he would have wanted to keep on hugging mummy and started crying when I left. I felt like crying too. But the day had gone well and I'm sure this will pass during this week, it's only because he was on holiday for almost three weeks. But I missed him during my working day. I always do.

maanantai 9. tammikuuta 2012

Automies


Tämä kuva on isimiehen ottama, mutta en voinut olla laittamatta sitä, vaikka yleensä yritän pysyä omissa kuvissani. Okko sai radio-ohjatavan auton kun isimies pistäytyi Verkkokaupassa. Okolla ja isillä oli jo ennestään se iso radio-ohjattava, mutta nyt Okko sai tuollaisen pienen sisäversion. Ai onnea. Ja autoahan voi ohjata myös pepun alta.


This picture is taken by my husband and even though I usually try to stick to my own photos, I just wanted to display it in here as I really like it. Okko got a radio controlled car and he really loves it (like all cars), even though he's only 20 months old. There are many ways to use the controls, like in the picture.

Paluu arkeen

Se on lunta! That is snow!
Tänään alkoi taas arki. Loma oli ihana ja tuntui yllättävän pitkältä. Ja tuli tarpeeseen.

Aamulla Okkoa päiväkodille työntäessä tuli ihan lapsuus mieleen, kun jalkakäytävällä tuli lumitraktori vastaan ja paniikissa mietin, minne me nyt hypätään turvaan. Hangessa sitten seisottiin, äiti, lapsi ja rattaat. No onneksi traktori mahtui ohittamaan meidät. Lapsena aina panikoin aura-auton kanssa kapealle kadulle sattuessani ja tilanteesta tuli myös mieleen koominen Vital-mainos vuosien takaa, jossa mies ajaa polkupyörällä aura-autoa karkuun ja kaatuu ojaan.

Okolla oli muuten kotoa lähtiessä kädet täynnä autoja. Yhden Okko raaski jättää kotiin ja toinen jäi äidin haltuun vaunuvarastolla. Mutta se yksi, se jäi hanskan sisään kun Okko ei suostunut luopumaan siitä. Eikä antanut sitä päiväkodillakaan, vaan puristi sitä koko ajan kun riisuin ulkovaatteita. Sinne Okko jäi autonsa kanssa, hieman äidin perään itkien. Onneksi päivä oli kuulema muuten mennyt hienosti ja illalla Okko pääsi vielä kelkkamäkeen isimiehen kanssa, tällä kertaa ihan hereillä.


Holiday is over and I went back to work and Okko went to kindergarten. We finally have snow in here and that adds a special flavour to everything. This morning on our way to kindergarten we had to escape from a tractor that was cleaning the roads of all that snow. That kind of reminded me of my own childhood or a funny TV ad dating back a few years. Okko was crying after mama a bit when I left him there but after that the day had been successful.

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Il mio zucchero, my sugar


Meidän pikkuinen nukahti tänään Stigan päälle. Ulkoilusää oli mitä mainioin, noin -12°C, mutta ulos olisi pitänyt mennä ennen ruokaa, kuten yleensäkin, kun pyrimme noudattamaan päiväkodin rytmiä. Nyt uunissa oli isimiehen herkkuruokaa Välimäen kirjan reseptin mukaan ja itse yritin tehdä taas jonkinlaista inventaariota Okon huoneeseen, jotta uusi sänky ja uusi järjestys huoneeseen saadaan toteutettua, joten päätimme lykätä ulosmenoa. Ulkoilu koitti ruoan päälle ja se oli Okolle liian myöhään. Tulin perässä roskapussien kanssa ja isimies tuli roskakatoksen kohdalla vastaan, Okko sylissä nukkuen. Okko ei herännyt siihenkään kun riisuin häneltä kaikkia talvivaatekerroksia.


Hello English readers! I've noticed there are a few of you and so from now on I'll try to write something to you as well. My writings are usually something about our son Okko or maybe about some small projects I have done, nothing grand or that exciting. But hey, nice to have you here! Oh and this text was about Okko falling asleep while being outside with his father (I told you, nothing grand or exciting, hih).

Herkullista saippuaa

No mutta kun se näytti tosi herkulliselle. Minä luulin sitä syötäväksi.

Eläinkortteja

Tein muutaman uuden superhelpon kortin.

lauantai 7. tammikuuta 2012

Kirjoita postikorttiinViestejä rakkaille: jääkaapin oven magneettiliitutaulu sai uuden ulkoasun.

perjantai 6. tammikuuta 2012

Loppiainen

Hmmm, mielenkiintoinen yhdistelmä; riisipuuroa ja jotain taikinakuorta.
Kahvikin maistuisi kyllä.

Aamupäivällä kävimme kelkkailemassa pihalla. Vaikka sade vei lumet, on pihan loivassa mäessä, siinä kävelypolun päällä, vielä hieman lunta.

Okolla on muuten ihan ihme into pitää valoja päällä päivälläkin. Tänään lounaalla ruoka ei alkanut maistumaan ennen kuin ruokapöydän päässä oleva valaisin oli saatu päälle. Muutenkin Okko käy laittamassa valoja päälle sitä mukaa kun muut niitä sammuttelevat.

Pikkuinen simahti ruoan päälle ihan samantien - olisiko viime yön lyhyenlaiset unet osasyynä, ettei päiväunia tarvinnut odotella. Okkoa piti eilen illalla oikein houkutella nukkumaan, mutta eiköhän tuo iltarytmikin palaa raiteilleen kun tarha alkaa taas maanantaina.

Päivän sää

Lumikin hävisi pari päivää sitten olleen sateen mukana.

Niksi kuvavarkauksien varalle

Mieheni ottama kuva oli taas varastettu. Tällä[kin] kertaa kaupalliseen tarkoitukseen. Varas perusteli tekonsa sillä, että löysi kuvan Googlen kautta ja luuli sen siksi olevan sallittua. Paitsi että kukaan ei voi olla niin tyhmä, että oikeasti luulisi tuollaista. Usein näkee, että kuvalähteeksi on ilmoitettu Google, mutta eihän se minkään järjen mukaan ole kuvalähde, jos kuva on vaikka Hesarin sivuilta, mutta ilmestyy Googlen kuvahakuun. Ja tässä tapauksessa minkäänlaista lähdettä ei ollut - ulkomainen valmistaja mainosti omia polkupyörävarusteitaan mieheni ottamalla kuvalla.

Nytpä jaan teille vinkin, jolla voi tarkistaa, löytyykö omia kuvianne vääristä paikoista. Googlen kuvahakukenttään nimittäin voi raahata kuvan ja hakukone etsii sitä kuvaa netistä ja antaa myös tuloksen samankaltaisista kuvista. Näin miehenikin löysi tämän tuoreimman varkaustapauksen. Kannattaa kokeilla; ainakin minulle tämä hieno ominaisuus selvisi vasta äskettäin.

PS: Kuinka moni laittaa jonkin leiman kuviinsa? Olen itse harkinnut asiaa, vaikkei noissa minun kuvissa mitään varastettavaa ole. Mutta inhoan silti ajatusta, että joku veisi niitä.

torstai 5. tammikuuta 2012

Tikusta asiaaEihän sitä joulutikkua voinut heittää menemään, sellaista kallisarvoista pajua. Meinasin maalata sen mustaksi, mutta ensin halusin kokeilla raitoja. Aika villi siitä tuli. Ja paperipussi sai jääkiekkomailaan tarkoitettua erkkanauhaa reunaansa.

Lomakin on jo pitkällä


Niin se aika menee nopsaan kun on kivaa. Ei me olla Okon kanssa edes tehty mitään erityistä, mutta on ollut mukavaa olla ihan rauhassa kotona.

Äsken kävimme hieman ulkoilemassa; veimme lasia ja metallia keräyspisteelle, kävimme nopsaan kaupassa ja pistimme nokkamme vastapäisessä talossa olevalle kirpparille. No juu, sille kirpparille ei tarvitse enää mennä, oli sen verran ärjy tyyppi siellä myymässä. Alkoi aukomaan päätänsä toiselle asiakkaalle, joka vaan pyysi miestä muistuttamaan häntä kauppakasseista. Toinen asiakas lähti ja me siinä peesissä. Ja tällä kertaa kirppis olikin täynnä pelkkää roskaa.

Okko on muuten nykyisin kovin innokas siivooja. Okko saattaa käydä hakemassa pölyhuiskun ja pyyhkii sillä joka paikkaa, jopa kuusen neulasia kun kuusi oli vielä sisällä. Eilen illalla Okkoa ei väsyttänyt ja itse olin erityisen väsynyt. Makoilin sängyssä kun Okko touhotti menemään. Jossain vaiheessa Okko haki paperisilppua vessasta (nykersi itse paperia rullasta) ja tuli pyyhkimään makkarin lattiaa, sekä äidin otsaa.

PS: Kiitos Ti:n vinkin, Okko sai kauppareissulla ilmaisjakeluna annettavan Kaasujalka-lehden. Heh. Heti alkoi innokas lukeminen.

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Varasulake


Meiltä ei löytynyt tänään enää karkkia, kun himo iski. Söin sitten Lidlin kerrosjogurtin, joka makeudellaan vei karkinhimon pois. Vaan olisihan tuossa lokerossa ollut tuo varasulake, pahimpaan himoon auttava laku. Oli siinä toinenkin, mutta se meni jo aiemmin.

Joulunamit ovat siis menneet ja eilen meni joulukuusikin. Olen aina innoissani, kun kuusi saadaan sisälle ja pidän siitä hirmuisesti, mutta olen aina myös innoissani, kun kuusen viemä tila vapautuu takaisin. Kiikkutuoli pääsi taas omalle paikalleen ja koti näyttää avarammalta. Kuusi tosin oli niin hyväkuntoinen ja hieno, että se jäi vielä parvekkeelle pönöttämään. Ilman koristeita tosin.

PS: Pikkukarhu heräsi päiväuniltaan normaaliin aikaan, mutta oli vielä ihan uninen. Menimme olohuoneeseen etsimään uutta autoa. Okko otti auton käteensä ja istui syliin. Ja nukahti. Istuimme siinä olohuoneen lattialla, tiskikoneen pauhun käydessä taustalla, kunnes vein hänet takaisin sänkyyn. Siellä pikkuinen nyt nukkuu, autoa puristaen. Olisiko se uusi lääke sitten tuonut tuon unisuuden.

punaistaOkon huone on taas työn alla. Tilasimme Okolle isojen poikien sängyn, hyödyntäen Vepsäläisen tammialea. Sievän Pesäpuu-tuotteet ovat tammikuun ajan -15% ja tilasimme Okolle Jatkopuu-sängyn tykötarpeilla.

Nyt kun huone uudistuu, ärsyttää tuo yhden seinän punainen väri siinä määrin, että päätin taas alkaa miettimään sille uutta ilmettä. Viimeksi mesosin asiasta viime keväänä ja silloin ihastuin punaiseen uudelleen. Ja kyllähän punainen on edelleen yksi lempiväreistä, mutta ehkä huone kaipasi vähän rauhallisempaa ilmettä.

Tämä päivä muuten aloitettiin lääkärireissulla. Soitin omalle terveysasemalle heti kun se aukesi ja sain Okolle ajan jo ennen kymmentä. Lääkärisetä kurkkasi korviin ja totesi, ettei kuuri ollut purrut. Vähän kuten pelkäsimmekin. Nyt Okko sai jotain styrdimpää antibioottia, jolla korvan pitäisi puhdistua. Ensimmäisen annoksen saatuaan Okko totesi: "karkki". Heh, tämä lääke tuoksuikin ihan kirsikalle. Toivotaan, että uusi kuuri alkaa puremaan pian.

tiistai 3. tammikuuta 2012

Wähän kuin Wirkkalaa

Parvekelasit ovat ihan märät ja huurussa. Mutta lumi kotipihassa oli jäätynyttä äsken ulkoillessa.

Talvi

Ei keskitytäkään vielä liikoja siihen kevääseen, eilen tuli talvi.