sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

edistystä


Koti alkaa muotoutumaan pikkuhiljaa, mutta vieläkin on paljon tekemistä ihan tavaroiden paikoilleen saattamisenkin kanssa. Totesimmekin taas yhtenä iltana, miten tämä pientalollisen elämä on erilaista verrattuna kerrostalossa asumiseen; aina löytyy tekemistä ja puunaamista. No, kivahan se on omaa laittaa. Tänään koti edistyi taas hieman, kun olohuoneen nurkassa kaksi viikkoa lymynnyt CD-kaappi saatiin seinälle senkin pariksi.

Niin se toinen asia, se kuuma peruna, jota muutama muukin henkilö saattaa miettiä. Sen verran voin asiaa valottaa, että tänään en lähtenyt lenkille, sillä minulla oli sen verran kipuja, että otin päiväunet. Kun perheen miesväki saapui intoa puhkuen pyörälenkiltään (ja Okko toi äidille kukan, söpöä), siirryin kiikkutuoliin istumaan. Arvelin sen helpottavan oloa, kun kiikkutuoleja on synnytyssaleissakin. Totta tosiaan, kivut jopa lopulta häipyivät siinä kiikutellessa. Sen verran lupaavasti kuitenkin sattui, että odotan jotain tapahtuvan pian.

We've been having busy days getting things into place and things are progressing pretty well, but there are still things to do. And there will be when owning a house. By the way, today I've been experiencing very promising pains so maybe the baby will be born soon. Let's hope so.

lauantai 29. maaliskuuta 2014

metsäreitti


Kävinpä sitten tutustumassa tuleviin lenkkimaastoihini - kolme päivää lasketun ajan jälkeen. Perheen miesväki oli löytänyt tuon mainion reitin aiemmilla pyöräretkillään ja itse liikuin kävellen - hitaanpuoleisesti, mutta kuitenkin kuuden kilometrin verran. Enemmän minua itse asiassa ihmetyttää tuon kolmevuotiaan kyky ajaa pyörällä noin pitkiä matkoja. Operaatio "synnytys alkuun" saanee jotain jatkoa tänään. Järkkäilyähän täällä ainakin riittäisi, sillä meillä on nyt ihmeellinen tapa saada kaikilla keskeneräisillä projekteillamme tänne jatkuvasti jokin uusi sotku.

My due date was three days ago and today I decided to take advantage of the lovely weather and walk for six kilometers. Okko has been biking in this area with his father and they took me to this lovely new route that I didn't know about. I'm sure I'll be spending a lot of time there - after I have given birth.

jännä jää

Okko ja isi olivat löytäneet aiemmalla pyöräretkellään puron, jota käytiin tänäänkin katsomassa. Vielä on jäätäkin varjopaikoissa.

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

laskettu aika

Mitä sieltä kuuluu? Isimies kuvasi meitä aamulla.
Tänään on meidän pienokaisen laskettu aika, mutta pienokainen antaa odottaa itseään. Jouduin jäämään äitiyslomalle hieman etukäteen liiallisen supistelun takia ja olin ihan varma, että viimeistään muuttokiireet jouduttavat synnytystä, mutta kun tässä on nyt saanut rentoutua jo viikon ajan, on olokin ollut niin kevyt, ettei synnytyksestä ole tietoakaan. Okko syntyi päivää ennen laskettua aikaa, joten yliaikaisuudesta minulla ei ole kokemusta - tosin nyt on vielä ennenaikaista miettiä sitä.

Tämä raskaus on mennyt jotenkin helpommin, siinä kaiken muun ohessa, mutta niinhän se varmastikin usein menee kun ei odoteta sitä ensimmäistä. Hemoglobiini nyt pääsi putoamaan sataseen ja olen saanut noottia liian vähän nousseesta painosta, mutta lääkäri lohdutti sanomalla, että kyllä vauva ottaa omansa. Ihan kuten Okkoakin odottaessa, ruokahalu hävisi raskauden loppua kohden, mutta nyt sekin on jo palannut. Ylimääräistä supistelua oli tuossa talvella paljonkin, johtuen ihan hyötyliikunnasta, mitä tuli joka päivä runsaasti kun vein ensin Okon tarhaan ja kiirehdin sitten bussille. Ehkä se hyötyliikunta on pitänyt minut muutenkin paremmassa kunnossa, eivätkä edes turvotukset ole vaivanneet.

Muuten, yksi huvittava erityispiirre tässä raskaudessa on tuttu jo Okon odotuksesta: tiesin olevani raskaana jo ennen kuin testi näytti plussaa, sillä lämmin (vesi tai sauna) alkoi sattumaan otsaonteloon. Vaiva on ärsyttävä ja häviää takuulla taas synnytyksen myötä.

Today is the due date of our second child but there's no sign of me getting into labor today. Let's see when that might happen. Okko was born one day before the due date and I was so sure that would happen also this time, especially as we've been having the stress with the move and as I've had premature contractions. Exciting times - who knows when we start having some action.

nam


Tein mokkapaloja. Harmi vaan, etten muistanut ottaa huomioon rasvan koostumusta tarvikkeita hankkiessani; me kun suositaan sitä pullorasvaa. Ei mennyt ihan niin kuin siinä suomenruotsalaisessa ohjelmassa: päällinen ei jähmettynyt, tietenkään, vaikka otin edes leivänpäällysmargariinin käyttöön ja laitoin sen jääkaappiinkin. Hyvältä se silti maistui, mutta olihan se aika kosteaa kakkua, kun kaikki päällyssuklaa imeytyi pohjaan.

maanantai 24. maaliskuuta 2014

kiinteistön omistajat


Aika hurjaa, mutta niin ne asiat lähtevät rullaamaan, kun ne saavat vähän vauhtia. Meistä tuli kiinteistön omistajia (!) kuun alkupuoliskolla kun allekirjoitimme paperit paritalon puolikkaastamme ja olemme asuneet uudessa kodissa jo reilun viikon ajan. Muuton kanssa tulikin hieman kiirehdittyä, kun laskettu aika lähestyy vinhaa vauhtia, mutta vauvelihan on edelleen masussa.

Tämä uusi koti on ihana, vaikkakin vielä hieman sekaisin. On ollut herkkua päästä laittamaan uutta kotia ja huomata ilokseen, miten meidän vanhat tavarat istuvat tänne kivasti. Toisaalta, mitä sekin kertoo meistä, että vaikka neliöt tuplaantuivat, ei uusia huonekaluja tarvita. No ovatpahan nyt väljemmin ja koko perhe nauttii tilantunnusta.

PS: Tuon olkkarin lampun piti alunperin mennä keittiön pöydän yläpuolelle. Tilasin sen, kun asuimme vielä vanhassa kodissa ja eilen vihdoin tuntui siltä, että 69:n palan näprääminen innostaisi - ehkä sen vuoksi, ettei ruokapöydän yläpuolella ole valaisinta. Muistelin katon korkeuden väärin, sillä ruokapöytä sijaitsee tuossa katon matalan osan alla, tuolla vasemmassa reunassa. XL-kokoinen Norm69 on oikeasti iso, joten meillä onkin nyt sitten valaisin olohuoneessa ja iltapalat popsitaan edelleen hämärässä.

We have a new home! It's exciting and everything happened pretty fast. We sold our old home in a month and a half and moved in a week ago. The place is wonderful and we have double space compared to the old home - and a small yard of our own. Of course everything is still a bit messy, but it's starting to look like our home.

tiistai 4. maaliskuuta 2014

tuunatut popot


Laitoin kulahtaneet keltaiset tennarit pyykkikoneeseen väriaineen kanssa. Olen tykännyt noista kengistä, mutta sittemmin ne ovat olleet vähällä käytöllä pinttyneen likansa vuoksi - Okko tosin muisti heti, että ne ovat olleet pyöräilyretkillä jalassa. Väri tarttui hyvin, mutta varoituksen sana kaikille: musta tarttuu melkoisen tiukasti pyykkikoneen kumisiin tiivisteisiin ja sain tehdä melkoisen työn sen puhdistamisessa. No onpahan nyt taas huoltokin tehty koneelle, ihan sitruunahappoa myöten. Viimeistelin kengät uudella nauharatkaisulla: käytin 5mm leveää kuminauhaa, joka on nyt ommeltu päistään kiinni. Nyt pääsee nopeasti pihalle - varsinkin kun kohta meillä on oma piha.