perjantai 30. toukokuuta 2014

yrttihylly


Ihana mies rakensi meille eilen yrttihyllyn tuohon terassille, heti keittiön ikkunan ulkopuolelle. Tänään hylly sai täytettä, kun käväisimme paikallisella puutarhalla. Siellähän olisi ollut vaikka mitä, jopa vesimelonia esikasvatettuna! Pieni emäntä minussa hyrisee taas tyytyväisyyttään ja toivotaan, että emäntä saa myös pidettyä nuo ihanaiset kasvit elossa. Ei muuten tullut kalliiksi tämä komeus: hyllylle tuli hintaa parisen kymppiä ja yrtit lähtivät mukaan reilulla kympillä. Ruukut löytyivät jo valmiiksi kotoa.

I'm so happy: my husband built this shelf for us. It's perfect for the herbs that we bought today, from the local garden shop. Let's just hope we'll be able to keep them alive.

torstai 15. toukokuuta 2014

aamuaurinko


Meidän eteiseen paistaa kauniisti aamuaurinko. Tuohon tuolille ja kirjakaapin kulmalle tulee niin täydellinen valopläntti, että sitä tekee mieli olla kuvaamassa jokaisena aurinkoisena aamuna. Lapsi pyysi aamulla omenaa. Äiti lupasi kuoria, kunhan ensin malttaisi poseerata hetken.

I just love the morning sun in the entrance.

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

valkoinen, keltainen, vihreä

Arvon Okon huoneen värejä.

khh


Oodi kodinhoitohuoneelle! Olen nyt uudessa kodissa asuessamme ottanut ilolla vastaan monta uutta kivaa asiaa, kuten tämän ehdottoman suosikkini; kodinhoitotilan. Saatoin jopa kiljahtaa innostuksesta kun kuopus kohdussani näin sen ensimmäisen kerran. Tilahan on kuin tehty vauvanhoitoasemaksi pitkällä tiskillä, syvällä altaalla ja monilla kaapeilla varustettuna. Samassa tilassa on myös korkeat kaapit pyyhkeille, likapyykille, sekä siivousvälineille, sekä erillinen vessa ja kylppäri saunoineen. Lisäksi tilasta on ovi takapihan terassille, suoraan hiekkalaatikon kohdalle. Käytännön emäntä minussa on tyytyväinen.

I just love this multi-purpose space in our house. It's like made for a family with small children. The premises include the functions for changing diapers, doing the laundry, a separate toilet, two showers and the sauna -  and a door outside. It's my favorite part of the whole house.

tiistai 13. toukokuuta 2014

vaunukoru


Yksinkertainen vaunukoru syntyy pujottamalla puuhelmiä jämäkkään kuminauhaan. Pampulat jäivät yli viime joulun rannekoru- ja kuusenkoristeaskarteluista.

It's a decoration for the baby's pram. Very easy diy thingy - only rubber string and wooden beads are needed.

halkoteline

Mixrack-teline on yksi harvoista uusista hankinnoista. Se on yksinkertaisen kaunis.

das hiekkalaatikko


Oi onnen päivää eilen, kun poikien oma hiekkalaatikko saatiin vihdoin käyttöön. Laatikko ja sen suoja valmistuivat jo neljä viikkoa sitten, mutta hiekka uupui - hassua kyllä, sen hiekan hankkiminen oli se hankalin osuus. Ukki ja isimies rakensivat laatikon pitkästä tavarasta ja hiekka tilattiin lopulta netin kautta.

Nyt kun tuo laatikko on tuossa takapihalla, osaakin arvostaa kodinhoitohuoneen omaa sisäänkäyntiä ihan uudella tavalla.

The boys finally have their sandbox in use! My husband and his father built it.

lauantai 10. toukokuuta 2014

Eilen leikittiin porukalla Okon huoneessa. Tänään on ollut hieman uneliaampi meininki.

tiistai 6. toukokuuta 2014

projektia


Kotiprojektit ovat olleet osaltani ihan vaiheessa viimeisen kuukauden ajan, mutta nyt aion tarttua niihin kun ideoitakin alkaa taas pulpahtelemaan. Okon huone ja työhuone ovat seuraavaksi listallani, isimiehen keskittyessä pihahommiin. Hiljaa hyvä tulee, kuten ystävä juuri totesi.

Two bedrooms are in need of some attention. I think I'll start working on them soon. Meanwhile my hubby has been giving his attention to the outdoor space.

maanantai 5. toukokuuta 2014

piha


Meillä on pieni piha ja 80 neliötä terassia. Ajattelin postata pihasta keväisissä tunnelmissa, kunhan piha- ja terassisuunnitelmat olisivat hieman edenneet, mutta tämä aamu toikin yllätyksen. Okko oli ihmeissään ja innoissaan, eikä malttanut syödä aamupalaa ennen pihalle menemistä. Vaikka piha onkin pieni, on siinä se ilo, että lapsen voi päästää pihalle ja häntä voi valvoa sisältä käsin keittiöhommia tehdessä... Ja niistä pihajutuista lisää sitten myöhemmin. Onneksi lumi alkoi jo sulamaan.

OMG, it's snow. Luckily it's already melting. We have a small yard and 80 square meters of terrace. Nice thing especially for Okko and we'll all enjoy the backyard as soon as the snow melts. Haha.