sunnuntai 28. joulukuuta 2014

kärrynen


Joulu oli ihana ja vähän ennen aattoa tullut valkeus kruunasi juhlan. Eilen lähdettiin jo vähän liikkeellekin, monen päivän kotoilun jälkeen ja ostin itselleni myöhäisen joululahjan, jo parisen kuukautta mielessä pyörineen kärryn. Se on metallinen, se on ihana, se on työkalukaupasta. Ostin sen työhuoneeseen, ihan omille tavaroilleni (vaikkakin Okko protestoi kovasti tätä äidin itsekästä päätöstä vastaan), mutta en malttanut olla kokeilematta sitä myös muualle. Pyörien ansiosta sitä onkin helppo siirtää, kun työhuonetta tarvitaan yövieraita varten. Kärryssä on osa askartelutarvikkeista, sekä säilytettävät lehdet ja mietin, josko tuon ylimmän laatikon päälle laittaisi kannen, niin se toimisi pöytänäkin. Muuten, sen kylkeä rumentaneen, työkaluihin viittaavan lätkän sain irrotettua helposti lämmittämällä lätkää hiustenkuivaajalla. Heikko liima oli minun onneni.

We had a lovely Christmas at home. Yesterday we decided to go for a ride and visit a couple of shops in Espoo. I bought this lovely trolley that I had been thinking of for a couple of months or so. It's from a hardware store and I just love it. It holds some of my DIY equipment and my magazines.

tiistai 23. joulukuuta 2014

hyvää joulua lukijat!

Miesväki haki ja koristeli kuusen perjantaina. Okko toi kuuseen kaikki koristeensa.
The tree is here and everything is ready. Merry Christmas!

kierrätyskääreet

Pakkasin osan lahjoista mainospaperiin. Partioaitta ja Vepsäläinen tarjosivat nämä pussukat.

karhunen


Pojjaat odottavat jo joulua. Tai no Okko ehkä vähän enemmän, kuin Otso. Vaan eipä sillä, Otso kyllä seuraa veljensä esimerkkiä monessakin asiassa ja tekee asioita, joita Okolle ei vauvana osannut esitelläkään. Pojat viihtyvät hyvin lastenhuoneessa leikkimässä ja Otso on tietysti Okon hienoimman sähköveturin suurin ystävä. Otsolla onkin muutama tavara, joiden perään hän lähtee rakettina; vihreän sähköveturin lisäksi Otsoa kiinnostaa kaukosäätimet ja puhelimet, sekä hoitopisteellä olevat Iittalan Teema-sarjan purkit, joiden kansia voi kilisyttää kivasti. Kaveri on myös veljensä tapaan kunnostautunut johtotehtävissä ja työhuone kaikkine johtoineen alkaa olla vähän huono idea Otsolle.

Otso muuten alkoi jo konttaamaan, viime viikonloppuna. Myös neljä hammasta tuli työstettyä sitä edellisenä viikonloppuna. Kun ne oli saatu läpi, maistui unikin taas paremmin. Ihan niin hyvin, että nukkui Lucia-kirkon läpi sylissä, eikä herännyt edes lauluihin.

Otso, our little fellow, is a very fast boy. It's obvious he's been learning a lot of things from his brother and it's lovely to see how the brothers like to play together in their room. Well, maybe not together, but anyway they enjoy the toys and each others' company while us parents can concentrate on cooking etc.

maanantai 15. joulukuuta 2014

halpishylly


Lupasin viime talvena esitellä hyllyn, jonka ostin Biltemasta hurjaan yhdeksän euron hintaan, kun olimme asuntonäyttöä paossa. Niin se aika juoksee, ettei kuukaudet tunnu enää missään - uutta kotiakin on asuttu tasan yhdeksän kuukautta! Mutta tässä se on, ihan visioni mukaisena työhuoneen nurkassa. Ukki laittoi sen seinään viikonloppuna. Siirsin hyllyyn muutamia kirjoja eteisen kirjakaapista ja ajattelin täyttää hyllyn ihan kokonaan. Onpahan sieltä kaapistakin nyt helpompi ottaa opuksia esille, kun se ei ole niin täynnä.

I bought this very cheap shelf for nine euros last winter and it took quite a long time to get it up. But here it is. I moved a few books from our book cabinet as it's too full anyway and they sit on the new shelf nicely.

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

koukeroa suikaleista


Leikkasin [Lidlin] paperisilppurilla aanelosta ja pyöritin rinkuloita, joiden päät vielä liimasin kiinni. Rinkulat asettelin piparimuotin sisään ja kun koko muoto oli suurinpiirtein täytetty, levitin koukeroihin ohuelti erikeeperiä ja painoin korttiin kiinni. Kun liima oli kuivahtanut, otin muotin pois. Liimatessa pitää vaan ottaa huomioon, ettei liimaa rinkuloita muottiin ja siten irrottaessa hajota muodostelmaa.

Kortti toimii niin onnittelu- kuin joulukorttinakin. Itse liimasin tällä kertaa hopeisen onnea-tarran sydämen alle. Ajattelin kokeilla samaa myös vanhasta kirjasta leikatuilla suikaleilla - tosin ne leikkautuivat silppurilla hieman rumasti, paperi kun on aika ohutta. Tässä on hieman samaa henkeä, kuin pari vuotta sitten tekemissäni joulukorteissa.

DIY card made of strips of paper. I used a paper shredder from Lidl and glued the strips of paper inside a cookie cutter. I removed the cutter after the glue had dried. This could be used as a birthday or as a Christmas card. It has the same kind of spirit as the cards I made a couple of years ago.

maanantai 8. joulukuuta 2014

tervetulloo vaan


Joulun alla se iskee; askarteluhimo. Kävin Otson kanssa materiaalinkeruureissulla viime viikolla ja vaunujen alakori oli täynnä kaikenlaista metsän materiaalia. Männynkävyt ovat kauniita kaikessa yksinkertaisuudessaan - tai no, aika monimutkaisia palluroitahan nuo ovat. Kävyt olivat vielä kiinni, kun keräsin ne, mutta ne sai auki nopeasti pesemällä lämpimällä vedellä ja lämmittämällä niitä takan edessä. Takuulla pelkkä huoneilmakin olisi riittänyt, mutta halusin ne auki nopeasti. Jalostin omaa ideaani toissa joululta ja liimasin kävyt jätepahvista tehtyyn kiekkoon. Ilmainen kranssi ulko-oveen syntyi nopeasti. Ja joulun jälkeenhän sen voi vaikka polttaa.

I get this DIY fever every December. I collected some pine cones from the forest and used my old idea to dip the cones in white paint. The base of the wreath is recycled cardboard and I simply glued the cones. So it's a completely free and recyclable Christmas decoration.

yöpöydän korvike


Minulla ei ole tällä hetkellä yöpöytää vauvan sängyn ollessa vieressä, joten puhelimelle ja nenäliinoille tarvittiin jokin paikka. Olin sitten [tasan] kahdeksan kuukautta ilman, kunnes eilen viimein ommella surautin suunnittelemani pussukan. Hankin pussukkaa varten kirpparilta kaitaliinan eurolla ja taitoin sitä kännykän verran. Ompeluun meni aikaa noin minuutti ja lopputulos on toimiva. Kaitaliinan ideahan piilee siinä, että liina laitetaan petarin alle, joten pussukka pysyy sängyn laidalla ihan itsestään. Lisäksi kudottu liina on sopivan jäykkää materiaalia, eikä valmis liina tietenkään vaatinut edes mitään reunojen työstöä.

I made a pouch for my phone and tissues. There was a need for it as I gave my night stand to Okko, at least for a while as the baby's bed is next to mine at the moment and there's no space for that. It's actually very handy. And as I used a small table cloth for it, there was no need for any extra sewing.

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

married-hanska


Vaunukansan näkyvyyttä voi parantaa tuunaamalla kärryjen puskijan vanhoista sormikkaista astetta hohdokkaammat. Jos hanskan alle piiloon jäävä vihkisormus harmittaa, ei hätää, senkin voi liimata tuohon päälle. Ja jos oikein näyttävästä tykkää, sormuksen päälle voi ommella vaikka dimanginkin. Käytin pikatuunaukseen viime joulun askarteluihin hankittua silitettävää heijastinkalvoa, sekä kuviolävistäjää.

More reflectors. This time more cheeky ones - even the ring had to be added. I used some leftover materials from last year.

maanantai 1. joulukuuta 2014

no sehän ei mennyt ihan putkeen


Ajattelin ottaa joulukorttikuvan näin valoisaan aikaan. Visio oli päässä, mutta homma ei nyt mennyt ihan putkeen - vaikka hainkin enemmän sellaista huumorilinjaa, kuin turhaa pönötystä. No, jos vaikka niitä tiimarin joulukortteja sitten...

Muuten, mietin pitkään, tekisinkö taas Pikku-Okon joulukalenterin, kuten kahtena aiempana vuonna. Ideat olisivat kyllä valmiina, mutta en halunnut ottaa paineita toteutuksesta, joten postailen niitä valmiita juttuja tässä joulukuun aikana tai myöhemminkin. Sillä välin lukijat, jotka eivät ole nähneet vanhoja joulukalenteripostauksia, voivat katsoa ne täältä.

I tried to take a few pictures for the Christmas cards but it didn't go as planned. Oh dear. Maybe I'll just buy the cards. Btw, I decided to skip the blog advent calendar this year, just because I felt I don't have the time for it. I'll be posting some DIY ideas during December and the readers can also check out the posts from previous years.