sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Okon viimeisin teos. Askartelu, piirtäminen ja kirjoitusharjoitukset ovat nyt pinnalla. / Made by Okko

yhtenä iltana

torstai 19. helmikuuta 2015

torstain meininki


Täällä on nautittu lomameiningistä; käyty hengaamassa Helsingissä, istuttu porukalla parturissa pariinkin otteeseen, laskettu laskiaismäkeä ja paistettu nuotiomakkaraa. Tänään on vähän laiska päivä, mutta tarviikos sitä aina pinkoakaan, jos ei ole pakko.

We've been enjoying the holiday mood as it's the official winter holiday week in southern Finland.

perjantai 13. helmikuuta 2015

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

grafiikkakokeilu


Tein pienen grafiikkakokeilun Okon askarrellessa ystävänpäiväkortteja. Kaapista löytyi palanen linolevyä ja tein tuollaisen viiden minuutin kaiverruksen. Himottaisi mennä jollekin grafiikan viikonloppukurssille - varsinkin kuivaneula ja akvatinta kiinnostaisi, mutta sellainen saa odottaa toistaiseksi. Puupiirros- ja metalligrafiikkakursseilla olen ollutkin männä vuosina. Näitä tällaisia pikku kokeiluita nyt voi tehdä kotonakin, ilman mitään prässejä.

I did a five-minute graphics project yesterday as Okko was working on his on DIY projects. I'd love to do more and experiment with other techniques as well.

perjantai 6. helmikuuta 2015

tiipii


Kun kauan suunniteltu projekti vihdoin saa muotonsa, saattaa käyttöönotto tapahtua jo ennen kuin tuote on ihan täysin viimeistelty. Onhan se hyvä testata tuo ennen kuin tuhlaan siihen keltaista koneväriä tai ennen kuin yläaukon ja sisäänkäynnin reunat on viimeistelty. Tiipii sai kyseisen muodon oman pohdinnan tuloksena, mutta noita ohjeita on varmasti netti pullollaan - omissa Pinterest-kansioissanikin on useita. Teltan puuosat ovat rautakaupasta saatavia [pidempiä] harjanvarsia ja kangas on Ikean paksua puuvillaa. Ehkä seuraavasta uskallan tehdä jo kuviollisen. Teltta oli muuten varsin nopea ommella.

The teepee is finally almost finished. I've been planning to make this for ages and now that it's almost done, I just had to give it to the boys before finishing some seams and before dyeing it yellow. The fabric is from Ikea and the wooden parts from a hardware store.