sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

eteistaidetta


Haaveilin pitkään polkupyörästä seinällä. Ensin mietittiin jopa ihan oikeaa pyörää, mutta vaikka meillä nykyään löytyykin huonekorkeudesta, olisi siinä silti olleet mittasuhteet pielessä, eikä se olisi ollut kovin käytännöllistäkään. Aloin sitten miettimään vanerista laserleikattua pyörää ja mainitsin siitä apelle. No, hän kätevänä ihmisenä teki sen meille kotikonstein ihan kädenkäänteessä, aloittaen samantien ja laittoi vielä paikalleenkin. Se on upea, juuri sellainen kuin toivoinkin.

I'd been wishing for a bike on the wall. Sounds a bit crazy, but for a while we actually considered having a real bike on the wall. Well, even though the living room has high walls, the proportions would've still been wrong and I started to dream about a plywood version instead. My father-in-law made one for us and it didn't even take long. And here it is, all lovely on the entrance wall as the installation was also part of the service!

maakuplat

tiistai 16. kesäkuuta 2015

käyttöä insta-kuville


Oikeaa kameraa tulee harvemmin kuljetettua mukana, mutta puhelin on aina taskussa, joten hauskimmat tilanteet (ja kaikkea mahdollista muutenkin) tulee taltioitua Instagramiin. Tein photarilla kollaasin muutamista insta-kuvista ja teetin sen kuvajulisteeksi. Vähän ne värit toistuivat tummempina, mutta ihan hauska siitä tuli.

I made a poster using Instagram pictures. The poster was made using Photoshop and it was printed on some sort of photo paper.

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

teltta in action


Suunnittelijan ammattitauti lienee se, että kotiprojektejakin hoidetaan iteroimalla. Tehdään protoa, drafti ykköstä, kakkosta, vitosta - ja jossain vaiheessa päästään suosikkikohtiini, testaukseen ja loppukäyttäjien mielipiteen kysymiseen. Tämä teltta osoittautui hieman heiveröiseksi aidoissa olosuhteissa testatessa: tuuli vei sen hetkessä nurmikolle, eikä loppukäyttäjätkään välittäneet pyynnöistä käyttää vain teltan oviaukkoa - sehän on vain selkeä suunnitteluvirhe, jos sisälle voi pyrkiä jotain muutakin kautta. Tuotekehitys siis jatkuu.

My DIY tent was tested outside and the first wind made it collapse. So some product development is still needed.

torstai 11. kesäkuuta 2015

iltapuhteita

Piha vetää puoleensa. Illat vaan menevät liian nopsaan, mutta kuukauden päästä on loma.

tiistai 9. kesäkuuta 2015

kesämies

Okko sai synttärilahjaksi useamman vesiruiskun. Nyt kun se helle tulisi. /Waiting for the hot weather

perjantai 5. kesäkuuta 2015

hyvää iltaa

Näin työläisenä voin todeta: TGIF!

torstai 4. kesäkuuta 2015

vihreä muodostelma


Pidän vaan edelleen sinnikkäästi kiinni ajatuksesta saada ruokatilan seinä vihreäksi. No ihan ei olla tavoitteessa, mutta ehkä tällainen pienimuotoisempikin riittää. Näillä on nyt paremmat mahdollisuudet menestyä, kun kyseessä on tavallisissa ruukuissa istuvat kukat - ne viherseinälaatikot kun eivät osoittautuneet oikein toimiviksi. Seuraavaksi meinaan vaihtaa osan kukista isolehtisiksi.

Nuo Kekkilän ruukunpidikkeet muuten ovat todella kauniit, mutta hieman hinnankirossa. Kyttäsin tarjouksia ja sain ne noin puoleen hintaan pahimmasta huippuhinnasta, jonka bongasin. Aika iso haitari muuten - aina kannattaa vertailla.

I haven't forgotten the idea of a green wall and here's the next version of it. Maybe this time the plants will survive.